Aanmelding
De aanmelding voor het BROK®examen verloopt via Elevate Health. Aan het begin van het examen moeten de examenkandidaten zich melden bij de toezichthouder met een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart).
Examenvorm
Het examen wordt afgenomen via de computer. Kandidaten mogen tijdens het examen alleen informatie uit de gehele eBROK® omgeving raadplegen. Het forum mag echter niet gebruikt worden. Buiten de eBROK® omgeving om mogen tijdens het examen geen andere websites geraadpleegd worden.
De kandidaten krijgen bij het examen een drietal cases voorgelegd, uit het totale aanbod van examencases, waarin verschillende soorten studies worden behandeld. Elke case bestaat uit gemiddeld 20 vragen.
Eind- en toetstermen
Het BROK®examen is gebaseerd op Eind- en Toetstermen (ETT). Deze ETT zijn opgesteld door de BROK commissie, waarin onder andere vertegenwoordigers van de Nederlandse UMC’s (BROK coördinatoren) zitting nemen, met de NFU (Nederlandse Federatie UMC’s) als overkoepelend orgaan. Het ETT document is bedoeld om inzicht te geven in de thema’s en onderwerpen waar in het examen vragen over kunnen worden gesteld.
Klik hier voor de Eind- en Toetstermen voor het BROK®examen.
Tijdsduur
Kandidaten krijgen maximaal twee uur de tijd om het examen af te leggen.
Demo-examen
Kijk hier voor een indruk van de werking van het examen.
Vragen en score
In het examen wordt gewerkt met twee type vragen: multiple choice vragen en multiple respons. Voor elke vraag kan een examenkandidaat een totaal van 60 punten scoren. Het totaal aantal gescoorde punten van de kandidaat wordt gedeeld door het maximaal haalbare puntenaantal voor het gehele examen. Dit levert een percentage op, die de score op het examen vormt voor de betreffende kandidaat.
Een score van 80% of hoger betekent naar het oordeel van de examencommissie dat de kandidaat geslaagd is.
Certificaat en register
Geslaagde kandidaten krijgen een certificaat toegestuurd. Deze kandidaten worden tevens opgenomen in het landelijke register op de website van de NFU, tenzij zij hier schriftelijk bezwaar tegen kenbaar hebben gemaakt.
De bevoegdheid op basis van het BROK®-certificaat is vanaf 1 januari 2020 geldig voor een periode van 3 jaar.
Een kandidaat moet binnen de eBROK® omgeving van Elevate Health updates en nieuwsberichten bijhouden (continu leren), om een verlenging toegekend te krijgen met betrekking tot zijn/haar BROK® registratie. Indien dit niet (voldoende) is gebeurd, zal de kandidaat niet langer in het BROK® register worden vermeld en dient hij/zij opnieuw examen te doen om geregistreerd te worden.
Herexamen
Aanmelden voor een BROK® herexamen doet u via de eBROK® omgeving van Elevate Health.